Opschonen Computer
Openingstijden

Is uw notebook, laptop of computer traag geworden, of krijgt u rare schermen, veel reclames, dan bent u waarschijnlijk slachtoffer geworden van malware of ongewenste programma’s zoals dat ook wel heet. Ook virussen kunnen de oorzaak zijn van de problemen op uw computer.

Deze malware/ongewenste programma’s kan dus zijn:

Virussen

Programma’s die de werking van de computer ernstig verstoren. Soms zijn ze irritant en zitten uw werk-zaamheden ín de weg’, maar soms zijn ze ook destructief en vernielen ze bestanden en/of programmatuur. Het weghalen van virussen kan erg bewerkelijk zijn en soms uren duren. Er bestaan erg destructieve virussen die al uw bestanden aanpassen met een code waarvoor je moet betalen (meestal in bitcoins, een nieuwe internetvaluta) om dit terug te draaien. In dit geval is de enige oplossing een ’back-up’ terugzetten.

Ongewenste programma’s

Dit zijn programma’s die de werking van de computer verstoren. Er komen veel irritante ‘popups’ op het scherm die u vaak melden hoeveel ongewenste programma’s er op uw computer staan. Dit soort programma’s zijn zelf ongewenst. In internet wordt uw startpagina aangepast, de zoekmachine veranderd en er wordt niet meer opgestart wat u wilt opstarten. Zoeken via Google geeft rare antwoorden.

SPAM

Dit is een vorm van ongewenste programma’s die via de mail binnenkomen. Vaak is het gevaarlijk op links binnen deze vorm van mail te klikken.

Fishing

Dit is een vorm van computercriminaliteit waarbij criminelen (zo noemen we ze maar) via de mail of links op internet programma’s bij u op de computer zetten waardoor ze toegang krijgen tot diverse onderdelen van uw computer. Ze kunnen dan virusscanners uitzetten en ‘hun’ werk doen. Meestal zijn ze uit op bankgegevens om zo uw rekening leeg te roven.

Voor het opschonen van een computer beschikken wij over een aantal applicaties die ieder specifiek zoeken naar vormen van ongewenste programma’s en ze opschonen, verwijderen en/of aanpassen. Omdat ook deze opschoon programma’s dingen weghalen, kan het zijn dat ze een specifieke applicatie van u aanpassen en/of niet meer werkbaar maken. Als dit gebeurt kunnen wij niets anders doen dan deze applicatie opnieuw installeren, of in het ergste geval Windows opnieuw op de computer zetten, al dan niet met back-up.

Iedere stap kent zijn eigen financiële kant, normaal opschonen kost EUR 50,-, bij zwaar geinfecteerde computers meer. Een computer is zwaar geinfecteerd als er naast malware ook virussen worden aangetroffen. De opschoontijd wordt dan significant hoger. Als er meerdere problemen tegelijkertijd aangemeld zijn, dan kan het zo maar zijn dat deze na het opschonen niet meer aanwezig zijn. Als in de korte periode na het opschonen blijkt dat er toch nog rare onoverkoombare problemen voorkomen dat is waarschijnlijk een herinstallatie van Windows toch nodig. Hiervoor wordt normaal EUR 100,- berekend, maar na het opschonen brengen wij het doorbelaste bedrag van het opschonen hierop in mindering.

De genoemde prijzen zijn alleen van toepassing als de werkzaamheden bij ons in de winkel plaatsvinden. Bij werkzaamheden 'aan huis' worden naast de benodigde materialen de gewerkte uren in rekening gebracht. In de Gemeente Lingewaard het eerste half uur 35,-, daarna 10,- per kwartier.

Het totale opschoonproces duurt 1 tot 3 dagen, afhankelijk van de hoeveelheid ongewenste programma’s. Bij U aan huis is dit sneller omdat we dan alleen met uw computer bezig zijn, daarom worden dan ook de uren in rekening gebracht in plaats van een eenheidsprijs.

Adres

Dorpstraat 66
6691 BA Gendt (Gld)
T: +31 481 42 15 10
E: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Locatie en route